Dviejų parkų iššūkis Pdga-C


Neįprastas turnyro formatas. Kviečiame visus dalyvauti kam niekada nebūna diskgolfo per daug :) Turnyras bus PDGA-C Tier tad dar kartą prieš naujus metus galite pasistūmėti į priekį su savo reitingais.

Turnyras vyks dvi dienas ir bus dvejuose parkuose.Kiekviename jų sužaisime po vieną ratą.

Pirma diena 2019-12-14:
Paryžius, Jonavos r. PUŠYNO diskgolfo parkas 1x18 krepšių.

Antra diena 2019-12-15:
Vilnius, PUČKORIŲ diskgolfo parkas, 1x18 Krepšių.

Formatas:
Žaisime po vieną ratą kiekviename parke,Galutiniai rezultatai bus sumuojami iš abiejų parkų ir taip išsiaiškinsime nugalėtojus. Turnyro prizai nepiniginiai. Prizinį fondą sudarys 50 proc. startinio mokesčio. Kiekviename divizione bus apdovanota 30% geriausiai sužaidusių žaidėjų.


Divizionai:
MPO
FPO
MA3 ( metrix reitingas 751-850)
MA4 ( metrix reitingas 0-750)


Tvarkaraštis, galiojantis abiems dienoms.

10:30 - Susirinkimas (Pušynas- tarp pirmo krepšio Tee ir 18 krepšio), (Pučkoriai - aikštelė prie piliakalnio)
11:00 - Rato pradžia
14:30 - apdovanojimai ( galioja tik gruodžio 15d.)



PAPILDYMAS

1 Ratas. REZULTATAI ČIA!!!

     Pirmasis ratas tiesiog akimirksniu "prabėgo". Vieniems sekėsi geriau, kitiems prasčiau. Gal būt vėjas ar šaltis kažkam trukdė. Bet disk golfas tuo ir žavus, jeigu sužaidėte prasčiau nei tikėjotės, tai galite kaltinti tik patys save :) Bet visiems linkime rytoj atsitiesti, padaryti išvadas po šiandienos ir vėl kibti į kovą.


Pirmojo rato akivaizdus lyderis MPO  divizione, Gabrielius Gricius. Pirmąjį ratą sužaidęs 50 (-8) ir turintis net 6 taškų pranašumą prieš antroje vietoje įsitaisiusį, Liną Strelkauską, kuris pirmąjį ratą sužaidė 56 (-2). Tačiau Linui į nugarą "kvėpuoja" Raimondas Mikalkėnas atsilikdamas vos vienu tašku 57 (-1) .


FPO divizione, kol kas be pasipriešinimo pirmauja Mireta Jurgelevičiūtė sužaidusi 64 (+6). Antroje vietoje Svetlana Kobec, nuo pirmos vietos atsilieka 13 taškų,  77 (+19), Tačiau rytoj Svetlana žais savo mieste ir savo parke, taip, kad dar ne viskas prarasta. Trečioje vietoje Loreta Simutė su rezultatu 84 (+26), nuo antros vietos atsilieka tik 7 taškai. Pakovoti dar tikrai galima.


Kol kas rimčiausia turnyro drama vyksta mėgėjų divizione.  Robertas Vilkelis ir Vytis Kulakauskas dalinasi pirmą vietą su rezultatu 64 (+4), Prie jų grėsmingai artėja ir Mindaugas Mažeika kartu su Pauliumi Kvaraciejumi, kurių rezultatas 66 (+8) . Rytoj laukia sunki ir įtempta kova dėl prizinių vietų šiame divizione.


Pradedančiųjų divizione į pirmąją vietą išsiveržė Gintas Čibiras su rezultatu 67 (+9). Už jo šešias taškais atsilieka Žygimantas Alenskas su rezultatu 73 (+15), Dėl trečios vietos kovoję du žaidėjai, sužaidę lygiai po 75 (+17)  Julius Tumas ir Tadas Vyskupaitis. Rezultatų skirtumai nėra neįveikiami, todėl nugalėtoją spėti dar labai anksti :)


Prizinių vietų skaičius divizionuose:

MPO - 5 

FPO - 2

MA3 - 5

MA4 - 2

REITINGAI !!!!!!


Grupės 2 Ratas


2 Rato apžvalga


    Šiek tiek nestandartinio formato varžybos baigėsi. Chilli Disc Golf sako didelį AČIŪ visiems dalyvavusiems. Gal ir ne pats tinkamiausias metų laikas turnyrams, bet mes turim savo paprastą nuomonę, kuri atsirado iš didelio noro žaisti diskgolfą.  Jeigu mes patys su nekantrumu laukiam kiekvieno PDGA turnyro, tai turbūt ir kiti diskgolfo entuziastai taip pat to laukia. Tai jeigu mes ir kiti žaidėjai norim turnyro, o jo nėra ir nenusimato , tai gal padarom šventę visiems :) 

    O "Dviejų parkų iššūkis" turnyras , manau buvo puikus įrodymas, kad diskgolfui oras nėra svarbu.  Gabrielius Gricius pirmame rate sugebėjo pasiekti sezono geriausią rezultatą. Jo pirmasis ratas buvo reitinguotas net 1016. Tai tiesiog nuostabu. Linkiu visiems mėgautis savo žaidimu, visada galvoti apie krepšį kurį žaidi, o ne apie tą kurį žaidei, treniruotis ir pažadu, kad savo asmeninius geriausius rezultatus pasieksite labai greitai. 


    Eilinį kartą Gabrielius įrodė visiems, kad ne veltui jo reitingas Lietuvoje aukščiausias. Šį kartą rimčiau pasipriešinti niekas jam ir nesugebėjo.  MPO divizione užėmė 1vietą. Statistika rodo, kad jis yra Lietuvos diskgolfo žvėris. Per 2019 metus jis dalyvavo 10-yje  PDGA turnyrų, kurie vyko Lietuvoje. Iš jų net septyniuose turnyruose užėmė 1 vietą, Tai reiškia, kad 70 proc. pergalių.  

    Antrą vietą užėmė Raimondas Mikalkėnas, o trečiąją vietą pasidalino Darius Gricius ir Mindaugas Pošius. Mūsų MP40, Darius ir MP50, Raimondas vis dar rodo jaunimui, kad parako pas juos dar ojojoi kiek daug ir norint juos aplenkt, tik noro neužteks :)




    Moterų divizione nepralenkiama buvo Mireta Jurgelevičiūtė, kuri pasiekė jau 9-ąją, pergalę iš 10, šiemet vykusių PDGA turnyrų Lietuvoje. 90proc. pergalių. Įspudinga.

    2 vietą Svetlana Kobec. 

    3 vietą Loreta Simutė.



    MA3 (mėgėjų) divizione, charakterį ir užsispyrimą parodė Paulius Kvaraciejus. Po pirmo rato atsilikinėjo dviem taškais nuo pirmos vietos, tačiau puikiai sužaidęs antrą ratą, sugebėjo nugalėti MA3 divizione ir turėjo net 3 taškų persvarą. 

    2 vietą užėmė Vytis Kulakauskas 

    3 vietą Vasilij Kobec


    MA4 (pradedančiųjų) divizione, užtikrintą persvarą pirmam rate susikrovęs Gintas Čibiras, išlaikė lyderio pozicijas ir nugalėjo savo divizione. 

    2 vietą užėmė Julius Tumas

    3 vietą Tadas Vuskupaitis.


    REZULTATAI

REITINGAI!!!!!!